Det tager ikke så lang tid at vænne sig til et tandimplantat

05 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis man aldrig har oplevet at skulle have indsat et tandimplantat, så kan man forestille sig, at det er noget, som man vil have svært ved at tilvænne sig.

Det er jo en forandring ved ens krop, som der objektivt set er unaturlig for en at få, selvom det er en nødvendighed, hvis man vil have et ordentligt tandsæt, om det så er fordi, man skal have erstattet en tand eller flere, som man har mistet ved at få dem hevet ud grundet huller, eller man har mistet dem grundet andet dårlig vedligeholdelse – eller man måske har været ude for et uheld, hvor man tabte dem.

Godt nok er det ikke ligesom at skulle have erstattet et ben, hvor man så skal vænne sig til at gå på en helt ny måde, for det her er jo et indgreb af de mindre slags, når man ser overordnet på, hvad man ellers kan erstatte på kroppen.

Men dette implantat sidder jo i munden på en, og man har mange sanser i ansigtet, og man bruger jo hovedet meget i løbet af dagen, og munden taler man med, drikker og spiser, så man er meget afhængig af ens mund og lægger meget mærke til den.

Dit nye tandimplantat bliver din nye ven

Derfor står du måske overfor som førstegangsprøvende at skulle have et nyt tandimplantat i århus af den ene eller anden grund, men valget på Smilets by var det mest fornuftige, da det var tættest på, og de har gode fagfolk her.

Selvfølgelig skal det ikke være en hemmelighed, at det vil føles mærkeligt i det første stykke tid, hvor man godt kan mærke en forandring i munden.

Men du vil opleve i løbet af kort tid, hvor god kroppen er til at tilpasse sig forandringer, og munden finder hurtigt ud af, at dette nye implantat er til gavn for den.

Desuden har man jo udviklet muligheder for at lave gode implantater nu om dage, som ikke alene ser gode ud, men som heller ikke gør lige så ondt som i gamle dage eller var besværlige at lave.

Faktisk vil du kort efter opleve, hvordan du har savnet at have det, som du har det nu, og det føles helt som i gamle dage, før der var problemer med dine tænder.

Så denne nye tilføjelse bliver en god ven for dig, som du måske endda ville ønske, at du havde tyet til noget tidligere.

Flere nyheder