Din gældsfaktor kan sætte en prop i dine fremtidsdrømme

21 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis vi nu siger, at du har en ven, som der kommer forbi og gerne vil låne nogle penge af dig, så tænker du faktisk lidt over vedkommendes gældsfaktor der, uden du måske lige kalder det således.

For du ser jo på din ven og ved eller har hørt, om vedkommende er god til at betale sine andre lån til venner og familie tilbage, og om vedkommende allerede har taget en hel del lån tidligere af større eller mindre art.

Du er nok mest tilbøjelig til at låne penge til den ven, som du ved, er god til at betale de lån tilbage og helst gør det i god tid.

Hvis man laver en afdragsordning, gør det ikke noget, at der går længere tid med at betale pengene tilbage, så længe man bare overholder de løbende betalingsdele.

Sådan gæler det også i højere skala, når man skal kigge på dig, og om om man vil låne dig penge.

Har du en stor eller lille gældsfaktor?

Langt de fleste voksne mennesker har lånt penge i det ene eller andet omfang, og nogle af de penge er blevet betalt tilbage.

Det sidste kunne blandt andet være et studielån; men hvis man nu ejer et hus, så har man nok også lånt penge til det, og så kan der gå lang tid, før man før tilbagebetalt de penge, men det er trods alt en nødvendighed for de fleste for at kunne komme til at bo i deres ejet hus.

Og da du så skulle låne de penge til huset, så kiggede din bank nok på, om du tidligere har lånt penge hos dem, om du har et lån eller flere hos dem allerede, og om du har lån andre steder.

Dette er netop din gældsfaktor, og du kan risikere, at hvis den er for stor, så vil banken – eller andre – ikke låne dig penge.

Flere nyheder