Få den bedste haveservice og fliserens på Sjælland

18 marts 2021 Astrid Pedersen

Er fliserne på din terrasse eller i din havegang plettede og uensartede i overfladen? Så trænger de sikkert til en grundig omgang fliserens.

Hvorfor er der hvide pletter på mine fliser?

Du har måske lagt mærke til pletter på fliserne. Disse er som oftest hvide, men kan også være gulligt grønne, grå eller sorte. Selv om de hvide pletter måske kan ligne fugleklatter eller nedtrådt tyggegummi er der her tale om en særlig type lav.

Lav består af alger og svamp, som i symbiose danner en særdeles hårdfør organisme. Lav kan leve på steder hvor almindelige planter må give op, for eksempel på overfladen af sten og klipper, i bagende sollys. Lav optager primært næring fra sollyset og fra luften hvilket gør organismen utroligt levedygtig.

Den type lav, du typisk ser på fliserne i haven, kaldes flisepest. I modsætning til fugleklatter eller tyggegummi kan flisepest ikke bare skrabes væk. Den skal fjernes ved særlige metoder. Og til dette formål bør du tilkalde en ekspert i form af en faglært håndværker med speciale inden for fliserens.

Kan jeg ikke bare selv spule mine fliser?

Mange bolig ejere vælger selv at tage affære og købe eller leje en højtryks spuler så de selv kan forestå fliserens. Dette er dog sjældent en god idé. Du kan med en højtryks spuler risikere at gøre mere skade end gavn. Du får godt nok ram på flisepesten – men ved samme lejlighed kan du nemt komme til at ødelægge skallerne på fliserne. Det betyder at de bliver mere porøse og dermed sårbare over for såvel indtrængende fugt som over for nye angreb af flisepest. Og så er du lige vidt.

Hvordan kan Stecks Fliserens hjælpe mig?

Hos Stecks Fliserens kan du få et skarpt tilbud på professionel fliserens opfulgt af forsegling af dine fliser så de holder sig pænt og intakte. Læs mere på stecksfliserens.dk.

Flere nyheder