Få styr på din afhængighed med hjælp fra et misbrugscenter

27 december 2020 Astrid Pedersen

Har du oparbejdet et farligt overforbrug af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin – og vil du gerne tilbage til en stof eller alkohol fri tilværelse? Så bør du opsøge et behandlingscenter som tilbyder misbrugsbehandling.

Hvordan foregår misbrugsbehandling?

Når du kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på en effektiv misbrugsbehandling vil der blive lagt en plan for dit forløb baseret på dit misbrugs karakter, sværhed og varighed.

Er du substans misbruger, for eksempel alkoholiker eller misbruger af receptpligtig medicin, vil du blive indlagt til afrusning og afgiftning. Dette er en meget vigtig del af den samlede behandling idet de farlige giftstoffer skal renses ud af dit system inden afvænningen kan påbegyndes.

Under afgiftning eller afrusning vil du være overvåget af professionelle sundheds personer som i så vidt muligt omfang vil søge at lindre dit ubehag. Du er i trygge og sikre rammer under hele forløbet uanset hvor mange dage dette end måtte tage. Og så snart du er på benene igen vil du blive indlogeret på selve centeret hvor du vil deltage i terapi, såvel som i grupper som på individuel basis.

Du vil på centeret ikke have adgang til alkohol, medicin eller andre stimulanser. Til gengæld vil du døgnet rundt have adgang til at tale med en misbrugskonsulent, som kan relatere til dine problemer og til de kriser du måtte gennemgå. En misbrugskonsulent er typisk en tidligere misbruger eller alkoholiker som selv har gennemgået en lignende behandling og derfor har førstehånds kendskab til de følelser man gennemlever i forbindelse hermed.

Et behandlings forløb hos Behandlingscenter Stien tager typisk fem uger. I løbet af denne tid vil du have gennemgået det forløb som kaldes Minnesota kuren – en særdeles effektiv metode til behandling af misbrug. Og efter endt forløb vil du blive tilbudt opfølgende møder som kan forhindre tilbagefald.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder