Hvad du bør vide om vinkældre

27 december 2020 Maya Hindsberg

Det er blevet ret populært at have en vinkælder i ens hjem. Det er ikke kun gældende for store vinsamlere længere, men også for dem som kun er ved at komme ind i vinsamling, eller bare nyder et godt glas indimellem. Et andet plus er, at vinkældre kan være meget elegante og flotte og være et godt sted at vise venner og gæster. Hvis du har en stor vinkælder, kan det også tænkes, at du har plads til, at man kan tage en prøvesmagning i din vinkælder, og du kan især indrette den, så den passer til din personlige smag. Se evt. mere på https://husblog.dk/find-den-bedste-opbevaringsloesning-til-din-vinkaelder/.

Hvor mange vin skal man købe?

Hvis du er ved at starte din vinsamling op, kan det være svært at vide, hvor mange man skal købe. Generelt anbefales det at købe mindst 3 flasker vin, af hver type du gerne vil opbevare. På den måde kan du følge deres udvikling og lære om den vin. Køb derfor 1 eller 2 flasker, som du virkelig holder af, og køb dem regelmæssigt. Det er nemlig sjovere at lære få regioner og producenter at kende i dybden, end at få et overfladisk overblik over en masse vin. 

Hvordan skal vinen opbevares? 

Når du skal opbevare vin, er der flere ting man bør være opmærksom på. For det første skal temperaturen være helt rigtigt. En vinkælderes hoved funktion er at opbevare vinen på en temperatur mellem 10-15 grader og med en optimal luftfugtighed. Luftfugtigheden er især vigtig, hvis vinproppen er af kork, da den ellers risikerer at gå i stykker. Hvis en vin bliver opbevaret i et for varmt rum, vil vinen hurtigere modne og oxidere, samt miste sin smag. Derudover er det vigtigt, at vinen bliver opbevaret mørkt. Et andet fif er, at man kan stille vinen op, så så lidt af vinen kommer i kontakt med ilten, så vinen holder længere. 

 

Flere nyheder