Hvad skal jeg med SQL kurser?

14 april 2020 Astrid Pedersen
Hvad skal jeg med SQL kurser?

SQL (Structured Query Language) er et såkaldt database sprog, som primært anvendes i forbindelse med oprettelse af – og indhentning af data fra – relationelle databaser. En relationel database kan for eksempel være en Oracle database en Microsoft SQL server.

SQL blev grundlagt i 1970’erne og har siden udviklet sig til et essentielt værktøj inden for IT, idet sproget – som består af forespørgsels baserede kommandoer, også kaldet queries – er ganske uundværligt når det handler om at få adgang til, manipulere med, og sortere i data sæt.

Når du mestrer SQL, får du en meget bedre forståelse af dit data sæt, og en indsigt i hvordan du anvender det korrekt

Er SQL svært at lære?

Faktisk er det overraskende let at lære at bruge SQL. I modsætning til egentlige programmerings sprog, som kræver en vis begrebsmæssig forståelse på et højere plan, bestå SQL af meget simple udtryk. Der anvendes en forholdsvis enkel sproglig struktur, som betjener sig af engelske ord, som er lette at huske for engelsk kyndige.

SQL er således et udmærket sprog for begyndere – og så kan du samtidig hurtigt oparbejde praktisk erfaring. En ganske kort syntaks giver dig mulighed for at forespørge på data og skabe dig et overblik. Og det er nemt at huske de ganske få strenge, du skal bruge i forbindelse med grundlæggende data behandling.

Bliv skrap til SQL med et lærerigt kursus

Den helt store fordel ved at lære SQL er at du bliver i stand til at administrere meget store data mængder uden det store besvær. Når du arbejde med store data mængder kan du risikere at et regneark ikke slår til – og så er SQL den rette løsning, idet SQL har den kapacitet, som skal til for at administrere et sådant data sæt.

Du kan lære at bruge SQL på et SQL kursus hos 4D – læs mere på 4d.dk

Flere nyheder