Hvorfor skal jeg betale mig fra malerarbejde?

advertorial

Måske synes du det virker som overkill at få en professionel maler til at male vægge, lofter og indvendigt træværk i din bolig. Det kræver vel ingen særlig autorisation at male sin egen bolig – og hvorfor betale for en maler når man sagtens kan klare opgaven selv?

Her skal du tænke på at det at male en bolig fra kælder til kvist ikke blot er et spørgsmål om at smøre lidt maling ud over vægge, lofter og indvendigt træværk. Du skal ud i et større forarbejde, lige som du skal på storindkøb.

Når du køber ind til dit malerarbejde har du desuden ikke mulighed for at opnå de samme stordrift fordele i form af mængderabat og lignende som et professionelt malerfirma. Og du kan ikke trække udgiften fra i skat.

malerkanonen

Det betyder at dit malerarbejde langt fra er nogen gratis omgang. Der er rigtig meget udstyr og mange materialer som skal indkøbes. Du kan ikke nøjes med maling i de rette farver. Du skal også have fat på primer, grunder, lofthvidt og særlig træmaling til paneler, dørkarme, vinduesrammer med videre.

Du skal indkøbe spartler, pensler, ruller, bakker og spande. Og du skal ud og skaffe afdækningsmaterialer (pap og plast), spartelmasse, malertape samt groft og fint sandpapir.

Det løber hurtigt op – og snart har du brugt en mindre formue på malergrej. Der ud over skal du regne med at sætte minimum en uge af til arbejdet. Du skal nemlig bruge tid på at dække af, klargøre vægge, og reparere puds. Og så vil det hurtigt stå klart at det slet ikke kan betale sig selv at forestå malerarbejdet.

Find din lokale maler i Jylland

Den gode nyhed er at det ikke behøver at koste spidsen af en jetjager at få en erfaren, faguddannet maler til at male din bolig indvendig. Kontakt Malerkanonen i Jylland via hjemmesiden malerkanonen.dk