Lån penge online når du mangler akut

04 februar 2021 Astrid Pedersen

Står du akut og mangler penge til et tandlægebesøg, en ny cykel til en af ungerne eller måske til en reparation af din bil? Så kan du spæde til din slunkne pengekasse med et online lån.

Hvor kan jeg låne penge online?

Der er mange muligheder for at optage online lån. Det er rigtig nemt at ansøge om at låne penge online – faktisk måske endda lidt for nemt. Det er nemlig vigtigt at se sig rigtig godt for når man vil optage et hurtigt forbrugslån via online kanaler.

Mange långivere er ikke helt fine i kanten – og du har ikke lyst til at havne i kløerne på en ågerkarl eller en lånehaj. Derfor skal du gøre dig umage når du udsøger dig en online låne udbyder.

Du bør først og fremmest gå efter en online banke eller et ditto penge institut som gennem Finanstilsynet er godkendt og autoriseret til at udstede lån online. Gennem en sådan autorisation vil låne udbyderen nemlig være forpligtet til at overholde visse retnings linjer i forbindelse med disse lån.

Det er eksempelvis påkrævet at samtlige omkostninger relateret til optagelse og afvikling af lånet er tydelige helt fra begyndelsen. Det betyder at du ikke kan blive overrasket undervejs af pludseligt forhøjede renter eller skjulte gebyrer som forhøjer det tilbagebetalingspligtige beløb markant. Selvfølgelig forudsat at du overholder din del af aftalen og betaler af på lånet som aftalt.

Du vil ved ansøgning om et online lån hos en godkendt låne udbyder få mulighed for at tilpasse lånets løbetid og dermed størrelsen på de månedlige afdrag således at de kan matche den dertil afsatte post i dit husholdnings budget. På den måde kan du sikre dig at du er i stand til at betale lånet af således at det ikke bliver dyrere for dig end højst nødvendigt. Læs mere på din-økonomi.dk.

Flere nyheder