Skån klimaet og spar penge med en effektiv varmepumpe

26 juli 2019 Astrid Pedersen
Skån klimaet og spar penge med en effektiv varmepumpe

Klima og miljø fylder meget på den politiske dagsorden i denne tid – og lige så i danskernes bevidsthed. Flere og flere har fået øjnene op for nødvendigheden af at reducere eget CO2 fodaftryk, og dermed efterlade en beboelig verden for børn og børnebørn. Er du husejer, og leder du efter måder, hvorpå du kan gøre dit hjem mere klima venligt, kan du kigge på sådan noget som isolering af vægge og vinduer – og så selvfølgelig dine opvarmnings metoder.

Hvordan får jeg klimavenlig varme i mit hjem?

Varmer du dit hus op ved hjælp af enten et slidt og ineffektivt fyr eller gamle, dyre elektriske radiatorer, er det oplagt at skifte disse ud med en miljøvenlig og moderne varmepumpe. En varmepumpe er her i 2019 det bedste bud på en opvarmnings metode, som er både klimavenlig og billig for dig. Du kan regne med at skære mindst tres procent – og i nogle tilfælde firs procent – af dine udgifter til varme, når du skrotter fyret eller elradiatorerne til fordel for en varmepumpe.

Grunden til denne store besparelse er, at en varmepumpe er langt mere energi effektiv end de to former for konventionel opvarmning af boligen. Og af samme grund repræsenterer en varmepumpe også en stor gevinst for miljø og klima. En varmepumpe udnytter den tilførte energi op til fem gange mere effektivt end dit udtjente fyr eller de uddaterede elovne. Du kan således se frem til en besparelse, og en renere samvittighed.

Vælg den rette varmepumpe

Er det fyret, som skal skiftes ud, kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe får du effektiv og billig opvarmning af såvel brugsvand som cirkulationsvand. Og dine elradiatorer kan snildt erstattes af en luft til luft varmepumpe.

Du kan læse mere, og finde din nye varmepumpe, på gramenergi.dk

Flere nyheder